Læskærm til haven

Der er rigtig mange grunde til at det er en god idé at have en læskærm til haven. Om sommeren kan den give læ mod solen. I sensommeren kan den beskytte mod regn og i vinterhalvåret kan den give læ for slud eller beskytte mod snefygninger.

Mange typer læskærme

En læskærm fås i mange forskellige størrelser og udformninger. Det mest almindelige materiale er polyester, der enten kan trækkes ud, eller stilles op ved hjælp af to eller flere pæle. Det er muligt at koble flere sidesejl til en stationær læsskærm, men det er også muligt at få en læskærm der kan rulles ind eller ud afhængig af hvor meget eller lidt læ man har behov for.

Alternativt brug af læskærm

En læskærm kan både bruges til beskyttelse mod sol, vind og vejr på terrassen, men den kan også bruges som læ over grønsagshaven. Afgrøder må ikke få for meget hverken sol eller regn, men det kan nogle gange være svært at beskytte mod. Især i Danmark hvor der i perioder ofte er rigtig meget regn. En læskærm kan derfor også anvendes til at beskytte de spæde spirer mod sol eller regn.

Noget for enhver prisklasse

Der findes mange flotte læskærme i flere forskellige prisklasser. I den billige ende ses læskærme lavet i polyester eller plastic med små huller, der skærmer for vinden. I den lidt dyrere ende, kan man få stationære læskærme i rustikt træ eller flotte malede planker. Dette er rigtig flot hvis man ønsker en permanent og dekorativt læskærm i haven.

Læskærme kun til sommerhalvåret

Alternativt kan man få mange læskærme, der kan foldes ud og påmonteres ekstra sidesejle. Når det herefter bliver efterår og vinter er de lige til at pakke sammen og sætte til opbevaring i skuet eller kælderen. Det sikrer at man altid har en pæn og velholdt læskærm, der ikke bliver slidt af for meget regn eller slud.

admin